Wij zoeken een medewerker voor het SHT-bureau (0,4 fte):

Communicatie, organisatie, ondersteuning

SHT

Stichting Historie der Techniek (SHT) is een aan de Technische Universiteit Eindhoven gevestigde internationaal opererende organisatie. SHT plaatst actuele transitieprocessen in een langetermijnperspectief en kijkt naar de rol van wetenschap en technologie bij innovaties. We laten zien hoe keuzes uit het verleden leiden tot de uitdagingen van nu en hoe mogelijke oplossingsrichtingen erin wortelen. Wij bieden beleidsmakers, bestuurders en strategen bij de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties inzichten, handvaten en inspiratie voor hun visie op, en hun bijdragen aan een duurzamere samenleving. We werken samen met wetenschappers van internationale universiteiten, faciliteren het wetenschappelijke debat en nemen eraan deel.

SHT ontplooit een breed scala aan activiteiten. We coördineren (inter)nationale onderzoeksprogramma’s, verzorgen boekuitgaves, organiseren workshops en conferenties, vertalen de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar een breder publiek via verschillende media en voeren onderzoekprojecten uit. SHT vervult ook een internationale centrumfunctie, zo zijn de secretariaten van de twee belangrijkste internationale organisaties op het terrein van techniekgeschiedenis bij de SHT ondergebracht. Het gaat dan om de Society for the History of Technology (SHOT) en het Tensions of Europe Network.

De activiteiten van SHT worden mede mogelijk gemaakt door de 4TU-Federatie en de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven.

Meer informatie is te vinden op onze website

DE ORGANISATIE

Het bureau van SHT bestaat uit een team van 4 personen, daarnaast werkt een wisselend aantal projectmedewerkers mee aan de verschillende lopende projecten. Kenmerkend zijn professionaliteit, korte communicatielijnen en een informele, open cultuur. De SHT is gevestigd in het Atlasgebouw van de TU/e.

HET WERK

Het gaat om een zelfstandige, afwisselende functie. Communicatie, organisatie en ondersteuning vormen de kern. De nieuwe bureaumedewerker houdt de verschillende websites actueel, verzorgt mailings, organiseert nationale en internationale bijeenkomsten, ondersteunt de directie en de projectleiders en beheert het digitale SHT-archief.

Wij zijn op zoek naar iemand die kan organiseren en improviseren en niet snel uit balans raakt. Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk) zijn noodzakelijk. Ervaring met het werken met het MS Officepakket en WordPress zijn vereist. Kandidaten moeten een proactieve, flexibele instelling hebben, moeten goed kunnen functioneren binnen een universitaire/wetenschappelijke werkomgeving, moeten zich thuis voelen in een relatief klein team en moeten accuraat zijn.

 Wij bieden een contract voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het gaat aanvankelijk om een omvang van 0,4 fte (2 dagen per week), het streven is dit op termijn uit te breiden naar 0,6 fte (3 dagen per week).

SOLICITEREN

Reacties voorzien van CV kunnen per e-mail worden gestuurd naar:

Stichting Historie der Techniek

t.a.v. Jan Korsten
Zakelijk Directeur
j.w.a.korsten@tue.nl

Voor nadere informatie kun u contact opnemen met zakelijk directeur Jan Korsten, telefoon 040-2475863, e-mail j.w.a.korsten@tue.nl.